Zpracovávám
Jak na Tinder? Tipy a rady

Tinder je jednou z nejoblíbenějších seznamovacích aplikací vůbec. Jednoduchou seznamku používá už 75 milionů uživatelů po celém světě. Jenže popularita této snadno dostupné aplikace přináší i určitá úskalí. Jak v záplavě profilů vyniknout a jak co nejlépe vyšperkovat své bio? Jaké fotky vybrat a co na svůj profil raději vůbec nepsat? A je vůbec možné novým uživatelům poskytnout nějaké obecně platné Tinder rady? Přečtěte si tipy, co o sobě napsat na Tinder.

Obsah článku
  1. Na obalu záleží
  2. Neztratit se v moři písmenek
  3. Další tipy pro úspěch na Tinderu

Na obalu záleží

Ačkoliv je rčení “nesuď knihu podle obalu” obecně známé, na Tinderu tak úplně neplatí. Tinder, který měl ještě donedávna pověst seznamky, na které se loví zejména krátkodobé známosti, se dnes pyšní oficiálními statistikami, ve kterých hlásá, že až 55 % uživatelů našlo dlouhodobý vztah právě na Tinderu. Vzájemná atraktivita je důležitá i u krátkodobých vztahů - a profilové fotky jsou první věcí, kterou ostatní uživatelé uvidí.

Jak na Tinder fotky?

  • Ověřte si profil

    Tinder nabízí možnost ověření profilu, kdy pak danému profilu udělí modrou fajfku. Ta každému profilu přidá na důvěryhodnosti - přeci jen je příjemnější mít jistotu, že druhý telefon drží v ruce opravdu člověk, který se nám líbí…Ověření není nijak složité. Stačí jen vyfotit své selfie podle vzoru, který Tinder uživateli zašle.

  • Použijte kvalitní fotky

    Z rozmazaných nebo tmavých fotek je těžké poznat, jak druhý člověk vypadá.

  • Buďte autentičtí

    Zejména, pokud je cílem používání Tinderu osobní setkání a rande, není dobrou strategií přetvařování. Pokud se na fotografiích snažíte skrýt handicap či nějaký tělesný nedostatek, potenciální partner či partnerka se může cítit na první schůzce oklamaně - a to není dobrý začátek.

  • Ukažte různorodost

    Tinder své profily dokonce přiřazuje k různým kategoriím, takže se lze dostat třeba mezi umělce či milovníky sportu, mezi kterými si pak lze také specificky vybírat. Je super druhým ukázat, co vás baví, co děláte ve volném čase a co se vám líbí. Populární jsou třeba fotky s mazlíčky či z cestování. Vyvarujte se však fotkám, na kterých je naopak příliš mnoho lidí - pro cizího člověka je složité poznat, kdo jste vy.

Neztratit se v moři písmenek

Další důležitou součástí profilu je také popisek. Někteří uživatelé si jej poctivě čtou u každého profilu, na který narazí, jiní až u profilů, u kterých je zaujme fotografie, a někteří jej nečtou vůbec. Rozhodně je však důležité nic nenechat náhodě a prostor k popsání sebe využít - přeci jen jde jen o 500 znaků

Jak napsat co nejlepší bio?

  • Vyhněte se často opakovaným frázím

    Legračně znějící moudra z internetu mohou na první pohled působit lákavě, ale potenciální matche často odradí, zvláště, pokud jsou na Tinderu aktivní již delší dobu a daný vtípek nevidí poprvé.

  • Buďte konkrétní

    Napište o sobě vše důležité, co by měl druhý vědět, než se rozhodne vám napsat. Popisek na profilu může snadno odfiltrovat lidi, kteří s námi nesouhlasí v zásadních věcech, a může druhé informovat třeba o tom, že má uživatel děti z předchozích vztahů, kouří nebo praktikuje nějaké náboženství - podobná transparentnost může působit děsivě, ale může naopak přilákat lidi, kteří mají podobný světonázor.

  • Smysl pro humor

    Trochu humoru nikdy neškodí. Je fajn si udělat legraci i ze sebe samého, což uživatele v aplikaci, která je prakticky nekonečnou přehlídkou profilů, polidští.

  • Zaměřte se na zájmy

    Uveďte své koníčky a zájmy. To může poskytnout skvělý základ pro konverzaci, zejména, pokud se věnujete něčemu méně tradičnímu.

Tinder také nabízí možnost předplacení speciálních funkcí, které uživateli šance na úspěch zase o něco zvýší. Seznamku lze snadno předplatit s dárkovým kuponem Tinder.

Koupit Tinder kupon

Další tipy pro úspěch na Tinderu

Kromě výše zmíněných rad existuje i pár obecných tipů, které mohou uživateli pomoci zvýšit svou úspěšnost.

Patří mezi ně například tyto:

  • Udržujte svůj profil aktuální

    Pravidelně aktualizujte své fotky a popis. Pokud jste v aplikaci aktivní delší dobu, je vhodné svůj profil jednou za čas projít a updatovat.

  • Buďte trpěliví a realističtí

    Ne každá konverzace bude úspěšná - a to je v pořádku. Seznamování je obtížné i v reálném životě. Naopak - výhodou Tinderu je právě velká zásoba uživatelů. Věřte, že se mezi nimi objeví i někdo, kdo se k vám bude hodit. Není kam spěchat.

  • Myslete na bezpečnost

    Při setkání s novými lidmi vždy dbejte na svou bezpečnost. Setkávejte se na veřejných místech a ideálně informujte někoho z vašich blízkých, že se chystáte na rande s někým, koho ještě osobně neznáte. Děsivým příkladem, jak daleko lze až neprověřením svého kontaktu zajít, je příběh podvodníka zvaného Tinder Swindler.

  • Učte se z každé zkušenosti

    Každé setkání a konverzace může přinést cenné zkušenosti, i když setkání třeba nevyjde tak, jak jsme si představovali. Poznávat nové lidi je ale vždycky fajn - a neúspěchy se dějí právě proto, abychom se z nich poučili.


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

10 tipů, jak zaujmout na Tinderu
  • Natálie Nelligan
  • 16.08.2024
  • 0

Tinder je už dlouho jednou z nejpopulárnějších seznamovacích aplikací, v které si uživatelé listují “katalogem” profilů a…


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.