Zpracovávám
Tinder zkušenosti. Může fungovat?

Tinder se etabloval jako přední seznamovací aplikace díky své jednoduchosti a revolučnímu rozhraní, v kterém si vybíráme partnery takzvanými „swipes“. Profil stačí posunout doprava - a už stačí jen čekat... V roce 2024 je Tinder stále na vrcholu seznamovacího průmyslu. Zároveň však je na trhu dost dlouho na to, aby bylo možné zhodnotit, jestli opravdu funguje. Je možné s Tinderem najít lásku na celý život? A proč na něj někteří nedají dopustit, zatímco jiní jej trpce hodnotí jedinou hvězdičkou?

Obsah článku
  1. Jak se daří Tinderu obecně?
  2. Úspěch na Tinderu? Co lze očekávat
  3. Fungující vztahy
  4. Tinder recenze

Jak se daří Tinderu obecně?

Ještě, než se budeme věnovat podrobnější analýze (ne)úspěchů, který zažívají uživatelé této seznamky, je dobré si přečíst statistiky, které se k Tinderu pojí - aby bylo jasné, proč se o Tinderu v posledních letech tolik hovoří a o jak majestátní aplikaci se jedná. Tinder zaznamenal v roce 2023 příjmy ve výši 1,91 miliardy dolarů, což představuje 6,9% nárůst oproti předchozímu roku. Vydělává mimo jiné i na předplatném, které si platí 10,4 milionů předplatitelů. Celkových aktivních uživatelů má Tinder měsíčně 75 milionů. Takové skóre žádná jiná seznamka nemá. Tinderu se tedy daří - ale daří se i uživatelům na něm?.

Záleží, koho hledají. Tinder přitahuje široké spektrum lidí, ale největší skupina uživatelů se nachází ve věkovém rozmezí 18-34 let. Zároveň stojí za zmínku, že je mezi uživateli nevyvážený poměr pohlaví (78 % mužů a 22 % žen). Ačkoliv zejména tato statistika může na první pohled působit děsivě, není třeba se bát - průměrný uživatel přichází na Tinder až 4x denně a šance na společný match je poměrně vysoká - k filtrování dochází často až později při dopisování. Zajímavou informací je, že Tinder se dnes chlubí neuvěřitelnými 95 miliardami matchů.

Úspěch na Tinderu? Co lze očekávat

Podle nedávných průzkumů 13 % uživatelů našlo na Tinderu vážný vztah, zatímco 11 % si užilo příležitostné známosti. To není zas tak špatné číslo - na své si přijde více než každý desátý. Pověst Tinderu se mění - zatímco kdysi se jednalo o aplikaci, díky které si lidé hledali zejména známosti na jednu noc, dnes na Tinderu hledá vážný vztah až 50 % uživatelů.

Tinder se snaží přizpůsobit a vyhovět novým trendům tím, že implementuje funkce, které podporují vážnější seznamování. Například funkce „Tinder Boost“ a „Tinder Gold“ umožňují uživatelům zvýšit viditelnost jejich profilů a získat přístup k dalším informacím o ostatních uživatelích. Další novinkou je možnost „Tinder Explore“, která uživatelům umožňuje zapojit se do různých tematických skupin a událostí, což zvyšuje šance na nalezení lidí se stejnými zájmy. Tímto způsobem se Tinder snaží přilákat uživatele, kteří hledají více než jen krátkodobé romantické dobrodružství.

Koupit Tinder kupon

Fungující vztahy

Úspěšné příběhy uživatelů, kteří našli vážné vztahy nebo dokonce manželství prostřednictvím Tinderu, jsou stále častější. Mnoho lidí sdílí pozitivní Tinder zkušenosti, kdy díky této seznamce našli svého životního partnera nebo výrazně zlepšili svůj společenský život.

Příběh o grilovaném sýru a tacos

Jedna uživatelka Tinderu na Redditu sdílela svůj příběh o tom, jak potkala na této aplikaci svého manžela. Jejich konverzace začala vtipem z filmu Hot Rod ("Kdo by vyhrál v souboji grilovaný sýr versus taco?"). Odpověď na tento vtip (a že vtipy jsou očividně dobrou strategií k navazování nových vztahů na Tinderu!) vedla k dlouhému chatování, které přerostlo v intenzivní romantický vztah. Po několika týdnech se setkali osobně a okamžitě se do sebe zamilovali. Jejich první rande bylo na skalnaté pláži s výhledem na oceán. Po měsíci od prvního setkání se zasnoubili a jejich láska pokračuje již více než rok.

Dlouhá cesta k rande

Lámat hůl není třeba ani v případech, kdy se člověku zdá, že na rande už nikdy nedojde. Jiná uživatelka totiž sdílela, že se svým partnerem začali na Tinderu komunikovat a až po dokonce několika měsících chatování se rozhodli setkat. Ačkoli zpočátku neplánovali vážný vztah, jejich první setkání bylo tak fajn, že se rozhodli dát romantickému vztahu šanci. Dnes jsou spolu více než dva roky, plánují společnou budoucnost a dokonce mluví o manželství a budoucích domácích mazlíčcích.

Vztah na dálku

Jiný pár, který se seznámil na Tinderu, funguje i přesto, že je zezačátku dělila velká vzdálenost. Po několika měsících intenzivního dopisování a kontaktu se rozhodli, že se jeden z nich k druhému přestěhuje. A ačkoliv se takový krok může zdát až příliš riskantní, páru vyšel - dnes jsou šťastní a žijí společně.

Osobní zkušenost

Tinder může fungovat i v českém prostředí. Je nepochybně výhodou, pokud je jeho uživatelkou žena, která hledá muže - pak je jistě z čeho vybírat. Ve větších městech se také pohybuje hodně cizinců a cizinek, což může odradit ty, kteří nechtějí hovořit cizími jazyky či se seznamovat s jimými kulturami, naopak však potěšit ty, kteří chtějí zažít něco nového. Zejména v Praze se lze seznámit s lidmi opravdu všech možných národností.

Kvalita samotných setkání a matchů byla kolísavá - od lidí, kteří měli vyloženě nepříjemné poznámky a bylo nutné je zablokovat už přímo v aplikaci, přes nudná rande, z kterých se člověk snažil dostat co nejrychleji domů, až po opravdu skvělá rande, která dokonce vyústila v několikaleté vztahy. Skvělé je zejména rozdělení uživatelů podle zájmů - které si, troufám tvrdit, fungovalo poměrně dobře a mezi umělecky založenými profily se objevovali zajímaví lidé. Za to, jak rande bude probíhat, už však Tinder nemůže - to mají uživatelé ve vlastních rukou…

Tinder recenze

Zkušenosti s Tinderem jsou tedy opravdu různé. Na GooglePlay má tato aplikace neuvěřitelných 7,35 milionů recenzí a průměrné hodnocení 3,5 hvězdiček, na iOS je zkušenost s Tinderem o něco lepší (4,1 hvězdičky).

Mezi negativními zkušenostmi se objevují například tyto:

  • Problémy s falešnými profily a spamem

    Někteří uživatelé si stěžují na vysoký počet falešných profilů a botů. Mnoho z těchto profilů se pokouší uživatele přesměrovat na různé webové stránky nebo je zahlcují reklamami. Tento problém je často doprovázen falešnými linky na upgrady a zpoplatněné funkce.

  • Nedostatek podpory a technické problémy

    Někteří uživatelé varují před vážnými technickými problémy, jako je ztráta zpráv a zablokování účtu bez varování nebo jasného důvodu. Po pokusu o kontaktování podpory mnozí nedostanou odpověď, což zanechává uživatele bez možnosti vyřešit své problémy.

  • Neefektivní funkce

    Aplikace obsahuje různé funkce, které vybraní uživatelé nehodnotí příliš kladně (zejména „swipe surges“, které mají zvýšit šance na shodu, ale dle nich nevedou k žádným reálným výsledkům.)

Koupit Tinder kupon

Mezi hodnoceními lze však nalézt i spoustu kladných recenzí. Zmiňují zejména:

  • Snadné používání a filtrování

    Zde uživatelé oceňují, že aplikace se dá efektivně využívat i zdarma, a chválí si zejména filtrování profilů. Těší je vyhledávání dle různých kritérií, jako je typ vztahu nebo zájmy, což usnadňuje nalezení kompatibilních partnerů.

  • Úspěšná rande

    Někteří uživatelé si pochvalují, že se jim díky Tinderu povedlo navázat přesně takové vztahy, jaké očekávali.

Tinder tedy fungovat jistě může  - záleží vždy na očekáváních a trpělivosti daného uživatele. Rozhodně není důvod tuto extrémně populární seznamku alespoň nezkusit.


    Další zajímavé články

    "After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
    • Natálie Nelligan
    • 12.03.2024
    • 0

    S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

    10 tipů, jak zaujmout na Tinderu
    • Natálie Nelligan
    • 16.08.2024
    • 0

    Tinder je už dlouho jednou z nejpopulárnějších seznamovacích aplikací, v které si uživatelé listují “katalogem” profilů a…


    (2) Komentářů
    • Super drahy podvod! Chlap aby mohl napsat zene musi zaplatit extra funkci min.350kc mesic, aby videl kdo ho lajkoval musi znova zaplatit a vysledek ze ho kontaktuji falesne profily,nebo profily ktere vubec nehleda!!! Z cizich mest,jina vekova kategorie atd!!! Proste zasranej podvod!

      • Psát ostatním můžete i s účtem zdarma, jakmile máte shodu. Ale třeba falešné účty jsou určitě problém, to máte pravdu.

        Jinak znám i pár lidí, co se přes Tinder úspěšně seznámilo, ale většinou se museli "prokousat" spoustou lidí. 😄