Zpracovávám
Dárkové balíčky pro zaměstnance: jak vybrat ten pravý?

Dárkové balíčky pro zaměstnance jsou skvělým způsobem, jak darovat hmotný dárek, který obdarovaného bezpochyby potěší. Ať už jde o vánoční balíček pro zaměstnance nebo jiný, třeba neobvyklejší, balíček na míru, tyto dárky mají jednu nespornou výhodu. Obdarovaný si s nimi připadá, že dostal několik dárků najednou. Navíc mohou potěšit i darující, kteří nechtějí darovat pouze poukaz a nechat výběr dárku jen na zaměstnanci, ale sami chtějí do výběru dárku vstoupit.

Obsah článku
  1. Personalizované dárkové balíčky na míru
  2. Ideální dárkový balíček pro zaměstnance

Jednou z nejzajímavějších variant, jak zaměstnance obdarovat, je právě kombinace balíčků a dárkových poukazů. Jak takový balíček sestavit? V tomto článku se podíváme na několik konkrétních nápadů a ukážeme, jak snadno tyto produkty kombinovat.

Personalizované dárkové balíčky na míru

Pro firmy, které chtějí své zaměstnance opravdu ocenit, se nabízí dárkové balíčky na míru. Potenciální nevýhodou se může zdát být fakt, že k sestavení takového balíčku je zapotřebí zaměstnance dobře znát. Nejde však o nepřekonatelnou překážku. Vymýšlení takových balíků může firemní kultuře velmi prospět. Lidé se cítí dobře mezi kolegy, s kterými se znají a mají dobré vztahy. Vymyslet s kolegy, co do balíčku pro ostatní vybrat, lze vlastně chápat jako zajímavý teambuilding.

Dárkové balíčky na míru lze plně přizpůsobit zájmům a preferencím každého zaměstnance. Jak však mohou takové balíčky vypadat v praxi?

1. Kombinace luxusních produktů a dárkových poukazů

Pokud obdarovaného opravdu dobře neznáme nebo nás nenapadá vhodná volba dárku, existuje střízlivá, ale stále elegantní a časem prověřená kombinace luxusních produktů a dárkových poukazů. Odměňování zaměstnanců dárkovými poukazy může být opravdu vděčné - zejména s univerzálním dárkovým poukazem si mohou vybrat cokoliv z široké nabídky produktů Givery. Navíc má darující jistotu, že obdarovaný si pořídí to, po čem opravdu touží.

Příklad balíčku:

  • luxusní čokoláda
  • zlatý dárkový poukaz

Zaměstnance jistě potěší luxusní balíček s výběrovou vánoční čokoládou, ke kterému lze připojit zlatý dárkový poukaz. Čokoláda je skvělá jako rychlý a chutný dárek, který potěší snad opravdu každého - zatímco dárkový poukaz umožní vybrat si cokoliv dalšího dle chuti obdarovaného.

Koupit univerzální dárkový poukaz

2. Relaxační balíček pro dlouhé zimní večery

Odpočinek u Netflixu.

Zima je časem odpočinku a pohodlí, a právě tento moment je možné využít k vymyšlení balíčků plného relaxačních prvků. Tento balíček je vhodný zejména, pokud víte, že obdarovaný dlouho touží po odpočinku nebo rád odpočívá doma při sledování filmů či seriálů. Spojte dekorační deku, luxusní svíčky a poukaz na Netflix nebo wellness zážitek – a vznikne dárek, který zaměstnanci umožní na chvíli vypnout a relaxovat.

Příklad balíčku:

  • Dekorační deka pro pohodlné sledování filmů
  • Prémiová káva nebo čaj na zimní večery
  • Poukaz na Netflix nebo wellness proceduru

Wellness procedury je možné výhodně zakoupit například také na Slevomatu.

3. Zážitkové balíčky pro aktivní zaměstnance

Zaměstnanci, kteří rádi tráví volný čas aktivně, ocení dárkový balíček, který je povzbudí k dalšímu pohybu. Obsah balíčku může zahrnovat sportovní vybavení a dárkový poukaz na zážitkovou aktivitu, jako je lekce jógy nebo vstup do fitness centra.

Příklad balíčku:

  • Cvičební guma nebo podložka na jógu
  • Láhev na sportovní nápoje
  • Poukaz na fitness lekci nebo zážitkový sport

Takové balíčky lze snadno doplnit například z nabídky Decathlonu.

4. Balíček delikates

Chutné makronky.

Kvalitní jídlo a pití nikdy neomrzí, a právě delikatesní balíčky jsou ideálním způsobem, jak potěšit vaše zaměstnance, kteří se v dobrém jídle vyžívají. Ideální je například kombinace sýrů, kvalitního vína a delikátních čokolád. I dárkové poukazy se navíc dají využít k zakoupení dalších lahůdek dle individuální chuti.

Příklad balíčku:

  • Výběrové sýry a paštiky
  • Kvalitní čokolády a sladkosti
  • Láhev prémiového vína
  • Univerzální dárkový poukaz na nákup dalších delikates

Tento balíček můžete jednoduše sestavit z nabídky online prodejců jako Winehouse.

Koupit univerzální dárkový poukaz

5. Ekologické balíčky: udržitelný dárek s přidanou hodnotou

V současné době se stále více firem soustředí na ekologii a udržitelnost i při odměňování zaměstnanců. Ekologické balíčky mohou zahrnovat recyklované nebo udržitelné produkty, jako jsou ekologické láhve na vodu, zápisníky z recyklovaného papíru nebo dřevěné propisky. Přidejte k tomu dárkový poukaz na nákup udržitelného zboží, a získáte dárek, který je nejen praktický, ale i šetrný k životnímu prostředí.

Příklad balíčku:

  • Udržitelná láhev na vodu nebo termoska
  • Recyklovaný zápisník a dřevěné pero
  • Poukaz na nákup ekologických produktů

Podobné produkty můžete najít na stránkách Econea.

6. Balíček pro milovníky technologií

Technologie jsou nedílnou součástí každodenního života a balíček s technickými vychytávkami jistě ocení každý milovník gadgetů. Můžete do něj zahrnout powerbanky, bezdrátová sluchátka nebo chytré hodinky. Opět je skvělým doplňkem poukaz, který jim umožní vybrat si další technické vybavení podle svého gusta.

Příklad balíčku:

  • Powerbanka nebo bezdrátová sluchátka
  • Stylový technologický doplněk (např. chytré hodinky)
  • Poukaz na nákup elektroniky nebo technického vybavení

Pro výběr dárkových balíčků z oblasti technologií můžete navštívit e-shopy jako Alza.cz, případně lze univerzální dárkový poukaz využít k nákupu z obchodů jako je právě Alza či Mall, ale také PlayStation či Xbox.

Ideální balíček na míru.

Ideální dárkový balíček pro zaměstnance

S nápady by šlo pokračovat jistě donekonečna. Máte ve firmě někoho, kdo miluje outdoorové aktivity? Vytvořte pro něj balíček s kempingovým vybavením a poukazem na zážitkový kurz přežití. Pro milovníky knih je zase možné připravit literární balíček s poukazem na nákup knih.

Výběr dárkového balíčku pro zaměstnance by měl být pečlivě promyšlený a přizpůsobený zájmům obdarovaných. Kombinace produktů a dárkových poukazů nabízí flexibilitu a jistotu, že každý zaměstnanec najde v balíčku něco, co ho opravdu potěší.

Pokud potřebujete pomoci se sestavením balíčku či chcete koupit dárkové poukazy, kontaktujte nás.