Zpracovávám
Odměňování zaměstnanců: dárkové poukazy jako skvělý benefit

Odměňování zaměstnanců je klíčovou součástí budování úspěšné firmy. Moderní pracovní trh si žádá více než jen dobrou mzdu - a správně nastavené benefity zvyšují spokojenost a loajalitu zaměstnanců.
Současně však může být výběr vhodného systému odměňování matoucí. Možností, jak zaměstnance odměňovat, je totiž opravdu mnoho. Tento článek pomůže klasické zaměstnanecké výhody zmapovat a představí, proč jsou dárkové poukazy pro zaměstnance skvělým doplňkem jakéhokoliv systému odměňování či benefitů.

Obsah článku
  1. Druhy motivace zaměstnanců: Mzda a zaměstnanecké výhody
  2. Flexibilní odměna? Dárkové poukazy
  3. Jak naše dárkové poukazy vypadají?
  4. Dárkové poukazy zkrátka fungují

Druhy motivace zaměstnanců: Mzda a zaměstnanecké výhody

Co vlastně jsou zaměstnanecké výhody? Motivační programy zaměstnanců se tradičně dělí na finanční a nefinanční formy. Kromě mzdy, která je jednoznačně hlavní složkou finanční motivace, existují i další finanční výhody, které mohou zaměstnancům usnadnit život a zlepšit pracovní prostředí. Patří mezi ně například:

  • Příspěvky na dopravu
  • Příspěvky na vzdělávání
  • Slevy na firemní produkty a služby
  • Příspěvky na sportovní a volnočasové aktivity
  • Stravenky a příspěvky na jídlo, případně jídlo zdarma na pracovišti

Zaměstnance však lze potěšit i nefinančními benefity:

  • Flexibilní pracovní doba nebo možnost práce z domova
  • Firemní akce a zábavné teambuildingy
  • Možnost čerpat delší dovolenou nebo takzvaný “sabbatical”
  • Příjemné pracovní prostředí (kid friendly/dog friendly office, odpočinková místnost..)
  • Školka zřízená při pracovišti
  • Zkrácený pracovní týden

Tyto benefity zaměstnanci také oceňují, ačkoliv nejsou přímo vázané na konkrétní finanční odměnu. Nicméně, i když jsou tyto zaměstnanecké benefity velmi populární, nejsou pro různé zaměstnance všechny stejně atraktivní - mnozí benefity nemají jak využít. Proto se stále více firem obrací k flexibilnějším formám odměňování, které umožňují samotným zaměstnancům vybrat si to, co je opravdu potěší.

Flexibilní odměna? Dárkové poukazy

Dárkové poukazy pro zaměstnance mají mnoho výhod, které ocení i zaměstnavatelé. Proč jsou tak populární?

  1. Flexibilita a volnost výběru: Dárkové poukazy Givery umožňují zaměstnancům vybrat si přesně to, co potřebují, nebo to, co jim udělá radost. Místo konkrétního benefitu, který nemusí oslovit každého, mohou zaměstnanci použít poukaz podle svých představ – ať už jde o nákup oblečení, elektroniky nebo zážitků.
  2. Široká nabídka: S poukazem od Givery mají zaměstnanci přístup k široké nabídce značek a produktů. Mezi značky, ze kterých může obdarovaný vybírat, patří například Alza, Voyo, Zalando, Netflix, OMV, PlayStation, dm nebo Lékárna.cz. Dá se zakoupit také univerzální dárkový poukaz, s kterým si lze vybírat z celé nabídky Givery. Poukaz má navíc dlouhou dobu expirace, takže zaměstnanci necítí stres z nuceného uplatnění a mohou si ideální odměnu opravdu promyslet. Mezi oblíbené produkty patří také poukaz pro hráče.
  3. Jednoduchá implementace: Dárkové poukazy jsou jednoduchým a rychlým řešením, jak odměnit zaměstnance. Lze je využít jako pravidelnou odměnu za dosažení cílů, ale také jako odměnu za mimořádný výkon nebo třeba jako vánoční dárky pro zaměstnance. 
  4. Personalizace: Givery nabízí dárkové poukazy na míru, které mohou být přizpůsobeny jakékoliv firemní identitě. Logo a grafika jsou součástí každého dárku, což posiluje povědomí o dané značce.

Jak naše dárkové poukazy vypadají?

Poukazy vám umíme doručit digitálně během minuty. Můžete je však věnovat i v dárkovém balení. Na výběr máte několik variant a design poukazů je možné přizpůsobit vaší značce.

Dárkové poukazy zkrátka fungují

Dárkové poukazy od Givery představují skvělý způsob, jak efektivně odměnit své zaměstnance. Jsou flexibilní, personalizovatelné a poskytují zaměstnancům možnost vybrat si odměnu přesně podle jejich preferencí. Díky těmto výhodám jsou skvělým doplňkem k tradičním zaměstnaneckým výhodám.

Pokud hledáte nové způsoby, jak motivovat zaměstnance, neváhejte nás kontaktovat a zjistit více o našich možnostech dárkových poukazů na míru.