Zpracovávám
10 tipů na originální a luxusní dárky pro obchodní partnery

Vztahy s obchodními partnery jsou jedním z klíčových pilířů úspěšného podnikání. A proč jsou tak důležité? Správný dárek může posílit vzájemnou spolupráci a ukázat, že si svého partnera vážíte. Ať už hledáte vhodný vánoční dárek pro obchodní partnery, nebo luxusní pozornost při jiné příležitosti, vybrat správný dárek je téměř umění. Dnes vám představíme několik konkrétních a zajímavých tipů na tradiční i inovativní dárky pro obchodní partnery, které zanechají dojem.

Obsah článku
  1. Čokoládové dárky
  2. Pražená káva a příslušenství k ní
  3. Firemní dárkové poukazy
  4. Luxusní vína a sekty z prémiových vinařství
  5. Originální firemní kalendáře nebo diáře
  6. Dárkové koše plné delikates
  7. Zážitkové poukazy
  8. Udržitelné ekologické kancelářské potřeby
  9. Kvalitní kosmetika
  10. Dobrý skutek
  11. Dárky, které zanechají dojem

1. Čokoládové dárky

Kvalitní čokoláda je klasika, která patří mezi oblíbené luxusní dárky pro obchodní partnery a potěší každého milovníka sladkostí. Pokud se navíc zvolí čokoláda s originálním balením, může se stát i opravdu exkluzivním dárkem. Například výběrové čokoládové kolekce od Čokoládovny Janek představují ideální spojení lahodné chuti a elegantního vzhledu. V balíčku může obdarovaný nalézt různé druhy čokolád – od mléčné přes hořkou až po exkluzivní ručně vyráběné pralinky.

2. Pražená káva a příslušenství k ní

Káva je dárkem, který nikdy neomrzí, zejména pokud jde o kvalitní, ručně praženou kávu z lokálních pražíren. Originálním nápadem, jak obdarovat obchodní partnery, může být výběrová káva od La Bohème Café, která nabízí směsi z různých koutů světa. Balíčky lze doplnit o stylové kávové příslušenství, jako jsou ruční mlýnky nebo designové šálky, což celý dárek pozvedne ještě o úroveň výše.

Dobrá káva potěší každého obchodního partnera.

3. Firemní dárkové poukazy

Dárkové poukazy jsou ideální volbou, pokud hledáte dárky na poslední chvíli. Můžete je snadno pořídit online a doručit e-mailem, což ušetří čas a starosti s balením. Na Givery je možné zakoupit poukazy na míru, které lze přizpůsobit graficky tak, aby rezonovaly s jakoukoliv firmou či značkou. S dárkovými poukazy Givery si obdarovaný vybere přesně to, co ho potěší. Díky rychlému doručení e-mailem jsou tyto poukazy skvělou volbou pro dárky na poslední chvíli. Navíc mohou být zajímavou součástí benefitních programů pro zaměstnance.

Koupit univerzální dárkový poukaz

4. Luxusní vína a sekty z prémiových vinařství

Kvalitní láhev vína nebo sektu je nadčasový a osvědčený dárek, který nikdy nezklame. Pro významné obchodní partnery lze vybrat luxusní láhve z prémiových vinařství, například Chateau Valtice. Pokud je zapotřebí dárek ještě více personalizovat, nabízí se možnost darovat dárkovou kazetu se dvěma láhvemi vína a elegantními sklenicemi s vygravírovaným logem firmy.

5. Originální firemní kalendáře nebo diáře

Pro firmy, které chtějí na své partnery zanechat dlouhodobý dojem, jsou firemní kalendáře nebo diáře, které se používají po celý rok, skvělou volbou. Kvalitní diář s firemním logem může sloužit jako každodenní připomínka vaší spolupráce. Zajímavou variantou jsou i luxusní diáře z pravé kůže, které jsou nejen praktickým, ale i reprezentativním dárkem.

6. Dárkové koše plné delikates

Ačkoliv se může na první pohled zdát, že jde o poněkud nemoderní dárek, dárkové koše v poslední době znovu nabývají na popularitě. Záleží, čím se naplní. Koše je možné sestavit na míru podle preferencí vašeho obchodního partnera. Může jít o kombinaci kvalitních sýrů, výběrové kávy, oříšků či delikátních omáček. Zajímavou variantou jsou dárkové koše od Grizly, které obsahují kvalitní suroviny a dají se přizpůsobit potřebám každého zákazníka.

Dárkové koše jsou opět v módě.

7. Zážitkové poukazy

Zážitkové poukazy zaručí, že si obchodní partner odpočine od práce - a nabije se novou energií. Potěší zejména minimalisty, kteří si nechtějí osobní prostor zahlcovat fyzickými dárky, ale baví je zkoušet nové věci. Firemním partnerům lze nabídnout poukazy na golf, wellness pobyty nebo degustace vín. A pokud si nejste jistí, jestli obchodní partner ocení spíše návštěvu divadla či lázní, univerzální dárkový poukaz Givery je možno směnit i za zážitkové poukazy dle výběru obdarovaného.

8. Udržitelné ekologické kancelářské potřeby

Rostoucí důraz na ekologii dělá z udržitelných dárků stále atraktivnější volbu. Ekologické kancelářské potřeby jako recyklované zápisníky, dřevěné propisky nebo opakovaně použitelné lahve na vodu jsou nejen praktickým dárkem, ale také odrážejí zodpovědný přístup firmy k životnímu prostředí. Navíc mohou být také personalizované firemním logem, což z nich činí i efektivní propagační nástroj.

9. Kvalitní kosmetika

Mnozí firemní partneři ocení i pečující produkty. Značky jako L'Occitane nebo Manufaktura nabízejí širokou škálu produktů, které potěší i ty nejnáročnější. Přírodní ingredience, krásné balení a možnost výběru balíčku podle preferencí partnera jistě přináší úspěch.

Kvalitní kosmetika je dárek nejen pro ženy.

10. Dobrý skutek

Jedním z nejoriginálnějších dárků může být i samotná možnost darovat. Místo tradičního hmatatelného dárku můžete svým obchodním partnerům nabídnout charitativní dárkový poukaz, díky kterému mohou přispět na dobročinné projekty dle vlastního výběru. Můžete například věnovat částku organizacím, které podporují vzdělávání, chrání životní prostředí nebo bojují proti chudobě. Dárek navíc přináší přidanou hodnotu ve formě dobrého pocitu, že jste společně podpořili dobrou věc. Takový přístup nejenže posílí vaše obchodní vztahy, ale také vás pozitivně odliší od konkurence a podpoří hodnoty, které vaše firma zastává.

Dárky, které zanechají dojem

Když vybíráme dárky pro obchodní partnery, je důležité myslet na to, aby byly osobní, ale zároveň reprezentativní. Ať už se rozhodnete pro luxusní dárky jako je víno, kvalitní káva nebo personalizované dárkové poukazy, vždy je potřeba myslet zejména na kvalitu daného produktu. Vánoční dárky pro obchodní partnery jsou ideální příležitostí, jak poděkovat za dosavadní spolupráci a posílit vztahy do budoucna.

Pokud hledáte dárky, které jsou flexibilní a mohou být doručeny i na poslední chvíli, kontaktujte nás.